keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Tervetuloa heinäkuu!

Toivottavasti tämä kuukausi tulee olemaan hieman lämpimämpi kuin kesäkuu. Ainakin tänään kävin kasvimaalla muutaman päivän tauon jälkeen. Kyllä kerrassaan yllätyin hurjasti monesta eri syystä. Oli satanut paljon vettä ja se on kai vauhdittanut rikkaruohojen ja satojen kasvua. Olen siis pitänyt käyntitaukoja, koska ilmat olivat kylmät ja sateiset. Kylmyys ei kuitenkaan niin kovasti haittaa rikkaruohojen kasvua. ;)

Rikkaruohot maissipellolla. Nykyinen maissitaimi on noin 30cm pitkä.


Perunakasvit ovat jo metrin korkuisia ja ne alkavat jo kohta kukkia. Wooh!





Maissipellon välissä on myös hauskoja yllätyksiä, perunat kasvavat myös maissipellolla. Viime vuonna minulla oli sillä paikalla perunapenkki ja sinne on sitten kai jäänyt viime kesänä muutama peruna maahan. Perunat eivät näköjään ole jäähtyneet talvella, joten se lähti kasvamaan. Jään kyllä miettimään, että pitäisikö minun kitkeä ne perunat pois.

Mansikat ovat jo raakileita.






Viemäni tomaattitaimet, basilkataimet ja paprikataimi voivat todella huonosti. Tomaattitaimet ovat niin kuolleen oloisia. Etten usko pelastavani niitä enää. Luulen, että avomaatomaatti vaativat kyllä lämmintä kesää. Uskon kasvihuoneen olevan paras kasvuympäristö tomaateille ja paprikalle ainakin tänä kesänä.

Nyt siis muihin aiheisiin. Minusta tämä kartta (jäänyt juhannusjuhlista) on loistava esimerkki teiden opastuksessa Kivinokkaan. Olin joskus ihmetellyt, ettei Kivinokkaan ole hyvää tieopastusta ja tämä on hyvä. Voisi poistaa vain tuon juhannus-tekstin ja laittaa jotain muuta niin ensikertalaisen on helppo tulla Kivinokkaan.

Leikin koirani kanssa löytöretkeilyä ja kävelin yhtä polkua, joka vei Riihelle. Minusta se on aivan ihana, herttainen ja sopivan vanhanhenkinen rakennus ja todella kaunis. Hämmästelin riihettä ja otin useita kuvia. Tulin kotiin ja aloin tutkia Riihen historiaa. Olin aivan hämmästynyt, että Herttoniemen siirtolapuutarhan paikalla on kasvatettu TUPAKKAA!! Rakennus oli rakennettu 1750-luvulla tupakan kuivatusriiheksi. Kulosaaren kartanon isäntä sotamarsalkka Augustin Ehrensvärd pohti silloin uusia tuulia. Aikamoisen villiä lähteä kasvattamaan tupakkaa tälle seudulle. Olin jo päivällä istunut Riihen viereiseen penkkiin ja miettinyt, että mitä kaikkea täällä Helsingistä löytyy ja millaisia tarinoita seinät pystyvät meille kertomaan. Aivan huikeaa oppia tuntemaan alueesta vain lisää ja lisää. Historiikkia pääset lukemaan tästä : http://www.herttoniemenspy.fi/@Bin/172042/Riihi.pdf



Kiertelin Herttoniemen siirtolapuutarhaa ja rakastuin ihan lopullisesti. Tälläisessä paikassa huikea historia, luonto lähellä ja kuitenkin vain 11minuutin metromatkan päässä keskustasta. Voisin vaikka myydä oman asunnon ja muuttaa Herttoniemen siirtolapuutarhaan viljelemään ja kasvattamaan kukkia. Jokainen mökki ja sen ympäristö viehättävät todella paljon. Kaikenlaiset pienet yksityiskohdat kuin portit, kyltit ja mökit herättävät ihastusta. Voi, että voisinpa omistaa yhden mökin. Yhteisöllisyys ei minua haittaa- kunhan se on hyvämielistä yhdessäoloa ja naapureiden kunnioittamista. (Ilman järjestyshäiriöitä tietenkin)
En uskalla mitään kuvia liittää tähän blogiin ilman mökin omistajien lupia. Mutta kertakaikkiaan aivan ihana alue tuo Herttoniemen siirtolapuutarha.

Laitan viimeiseksi kuvaksi Kulosaaren kartanon, joka on minusta niin hieno rakennus.

Hyvää heinäkuun jatkoa ja iloa kasvatus- ja valitettavasti myös kitkemispuuhiin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti