lauantai 30. toukokuuta 2015

Mietteitä/kuulumisia kasvimaalta

Hei lukijat!

Heti ensin alkuun haluan tarkentaa tämän blogin tarkoitusta. Kirjoitan tässä blogissa vain omana itsenäni ja en edusta ketään yhteisöä taikka kenenkään aatetta.

Kirjoitan yleensä viljelypalstani kuulumisia ja myöskin havaintoja Helsingistä, Kivinokasta ja luonnosta. Lisäksi kirjoitan henkilökohtaisia ajatuksiani. Niistä ajatuksista ei kannata ottaa vakavasti. Sallin muiden mielipiteet, vaikka olisivat vastoin ajatusmaailmaani. Minun sanomisiani ei kannata ottaa henkilökohtaisesti vaan ottaa vain ne asiana.

Ylläoleva teksti perustui siihen, että olen kirjoittanut edellisellä blogipostauksella sen, että minusta Merihaka on Helsingin helvetti. Yksi lukija loukkaantui verisesti siitä. Se siitä. Lukija kirjoitti, että minun pitäisi pysyä vain viljelypalstalla.  Näin ollen selvennän blogini tarkoitusta näin.

Olen oikeasti tosi surkea kirjoittamaan blogia. Mietin, että pitäisi tosiaan siirtyä vain facebookiin päivittämään viljelypalstan kuulumisia ystäväpiirini sisällä, mutta toisaalta on paljon tuttuja, joilla ei ole facebookin tilejä niin tämä on heille oma kanava.

Kirjoitan pieneen muistikirjaan aina, mitä olen tehnyt viljelypalstalla. Kuten se, että koska tein nokkosvettä, mitä olen istuttanut, millainen päivä on, mitä ostin ja ajatuksiani. Otan muutaman merkinnän tähän.

9.5. Kevät-talkoot. Sää on aivan upea. Sain kaverini kanssa vaihdettua kuulumisia. Rikkaruohot saatiin kitkettyä. Aiemmin samalla viikolla istutin Solight-perunoita.

16.5. Istutin Annabella-perunoita. Sipulit istutin avomaahan. Toin kasvimaalle lavankaulukset ja kävin ostamassa 2 säkkiä turvemultaa ja 2 säkkiä puutarhamultaa. Tein nokkosvettä.

22.5. Kastelin nokkosvedellä perunamaita. Noin 1/3 nokkosvettä kastelukannuun ja sitten vettä kastelukannun täyteen. Tuoksuu aivan hirveälle. Kylvetty kesäkukkia, aurinkokukkia, punajuuria, tilliä, persilijaa ja kukkakaalta.

23.5. Räystäpääksykset havaittu. Kesä on täällä.

28.5. Maissitaimet istutettu avomaahan ja päälle harsokangasta. Jännittää tämä villikokeilu.

30.5. Kylvin herneitä maahan.

Allaolevat kuvat kertokoon enemmän.

Sipuleita!

Kesäkukat alkaa itää!

Myyrät on syöneet perunoita. Mrr!


Kuukausimansikan taimet


Maissipeltoni. Öhöm, näyttää kyllä heiniltä.:)
Solight-perunat alkaa kasvaa


Naapurin rapaperit!
Viime kesällä istutin mustaherukan pensaan ja nyt se kukkii??


Tuoksuu aivan ihanalle!
Kulosaaren kartanon tulppaanimeri salpaa hengen!

Mustikat kukkivat todella runsaasti! On ollut lämmin syksy. Toivottavasti mustikkakesä tulee olemaan hyvä!

Luontoretkeä tarjolla!
Metsämansikat kukkivat
Kirjailijoiden tapaamisia tarjolla!
Lemmenpolulla on varmaan moni lempi roihunut


Maijan kahvilasta voi hakea purtavaa!
Tässä kyllä mieli lepää!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti